Snart så.

Har inte riktigt hunnit med att blogga allt för mycket senaste veckan, men dagarna har varit fyllda med jobb, dagis och alla måsten som ska göras. 😊 
Denna helg har vi varit hemma för det mesta, jag passade på att städa huset i lördags medan gubben var på klubben och byggde så kunde vi vara lata resten av helgen. 

Idag har vi varit lediga både jag och gumman. Ångrade dock att inte jag gick iväg med henne på dagis då hon varit överallt och gjort kaos på några minuter men imorgon får hon göra sig av med massa energi där istället. 
Tänkte ju att vi skulle ha en mysig hemma dag men hon är ju som inte den där sitta stilla och mysa med mamma tösen utan mer slita fram allt och göra mamma galen tösen. 
Jag har hunnit med att julpynta lite smått idag också men det tar ju sin lilla tid att få upp allt, sen flyttar man saker hit och dit för att man inte är riktigt nöjd sen tycker man helt plösligt att man har för lite julpynt så man måst köpa nytt. 
Men snart så borde det ju bli färdigt. 

Vi tog en liten paus i julstöket och för iväg med mamma till syrran för lite fika, väl där gjorde gumman världens skitkalas vilket slutade med bajs överallt, även på mig... Fyfan!! 
Efter lite bök och nära spy upplevelse så hade vi tillslut fått bort allt.  

Har ju faktiskt varit otroligt vackert ute idag, något kallt men sånt man får vänja sig vid särskilt då det är så fint ute med rosa/blå himmel kan man ju inte klaga på att det är kallt.

Norrland 💙

Lagom till kylan kom så har Marcus fixat motorvärmare till Saaben så jag och gumman slipper sätta oss i en iskall bil på morgonen då vi ska till dagis. 
Varför vi då inte kör in bilen i garaget är för att det står en motor där inne just nu som tar upp all plats, ovanligt? Nej inte mycket!

Marcus är hemma ikväll så får se om vi her igång lite serie resten av denna måndag. 
Imorgon är det jobb som väntar. 

Hade 




Inte mycket gjort!

Efter jag hämtat hem gumman från dagis så la jag henne i sin säng så hon skulle få somna vilket hon gjorde ganska fort så jag snörde i mig nå lunch och slocknade själv  i soffan och vaknade lite just baki 3 vilket även gumman gjorde så det där med att vara pigg på eftermiddagen gick ju inte precis som planerat var ju inte planerat att somna i soffan heller men har då lyckats tvätta och hängt upp 2 omgångar med tvätt fick något gjort ändå. 
Man är så otroligt trött under denna vintertid mest troligt får man för lite sol eftersom den är uppe så kort tid. 
Att kliva upp om morgonen är ju inte det lättaste heller då det är mörkt ute man vill ju bara ligga kvar isängen och sova.
Helgerna lär bli såå mycket mer uppskattade från min och gummans sida då man slipper ställa väckaren för att passa tiderna och få äta frukost i lugn & ro utan stress. 😊 

Marcus körde iväg bmwn på lunchen så nu har vi bara 2 bilar på gården istället för 4 så efter gumman hade fått i sig lite mellis gick vi ut och skottade bort lite mer snö där mercan och bmwn stått och tagit massa plats. 😊 
Medan jag skottade gick hon runt och roade sig i snön, är så otroligt skönt att hon kan röra på sig själv så hon får gå omkring lite som hon vill.
Efter vi skottat klart åkte vi iväg och hämtade Marcus och resten av kvällen har vi spenderat hos mamma vilket gjorde gumman dunder trött så hon somnade väldigt fort ikväll.

Imorgon väntar en ny dag på dagis för gumman och en dag med massa måsten för mig som jag hade tänkt hinna med då gumman är där. 😊

Nu ska jag hoppa i duschen sen blir det nog sängen då jag återigen är super trött. 

Hade 



Måndag

Inget jobb för mig idag så gumman får sig en kort dag på dagis. Känns konstigt att vara hemma utan att ha henne springandes överallt men ska ju snart iväg och hämta henne.
Något hjärtskärande är det ju att gå iväg då hon gråter men det går ju över tack och lov men det är så jobbigt ändå. 
Idag skulle de vara ute så får se hur de gått då jag hämtar henne, hon tycker det är riktigt roligt att vara ute i snön så hon har säkert haft kul ute på dagis också. 😊 
Vi har ju som bara varit inne under inskolningen så är ju första gången ute för henne men finns ju ännu mer barn att leka med då. 

Har då lyckats he igång en tvätt sen jag kom hem igen efter de blev jag riktigt slö så har legat i soffan och vilat lite så kanske man har mer energi i eftermiddag.
Måndagar är så otroligt sega så man vill inte göra annat än att sova bort hela dagen. 

Helgen har passerat och vi har väl inte gjort allt för mycket, jag och gumman har bott hos mamma då hon åkte till Norrköping över helgen så vi har spenderat mycket tid där. 
Blivit lite serier och filmmys dock har jag varit så otroligt trött om kvällarna i helgen så man har inte suttit uppe hela natten som man ibland kan göra. 
Årets första skottning har man också hunnit med inget man precis hoppar av glädje att måsta göra men lär ju snöa mer så bara inse de med. 


Funderar på om man skulle börjar med nå julpynt denna vecka är ju faktiskt lite mer än 2 veckor kvar till 1a advent så borde ju vara lagligt att börja lite smått med de. Många har ju redan börjat och de ser ju så mysigt ut med all julbelysning. 

Nae måst dra mig från denna sköna soffa och försöka göra någon nytta då man ändå är hemma. 😊 

Hade 


Onsdag

Den här veckan har faktiskt helt otroligt nog gått ganska sakta. Jag har torsdag idag vilket inte känns bra alls för jag planerar en massa och sen kommer man på sig att nae det går ju inte..

Idag sa jag bara hejdå till gumman och sen for jag jon brydde då sig inte alls då jag sa hejdå var mer som bara att jaha men gå då! De hade då gått jätte bra, hon hade ätit riktigt bra vilket gör mig otroligt glad då hon inte varit så matfrisk ett tag nu, skönt att hon kan äta bra på dagis. 😊 
Hon hade även suttit lugnt och stilla för att vänta på sin tur efter de ätit här hemma ska hon upp ur stolen hela tiden.
Hon har även varit på ett strålande humör sen hon klev upp imorse vilket smittar av sig på mig så vi går runt med ett leende på läpparna.

Sista dagen som mammaledig idag också nu får Marcus ta inskolningen resten av denna vecka nog för att hon redan är inskolad men eftersom hon var sjuk förra veckan blir det lite kortare dagar denna vecka. Marcus får två korta dagar han med innan helgen medan jag får komma igång med jobbandet igen. 
Känns faktiskt super bra att börja om att jobba när man varit hemma ett bra tag är man ju inte precis less på att jobba utan man längtar istället. 
Sen nu i början är det ju vid behov så man lär väl få sig en och annan dag ledig så gumman inte behöver vara allt för många timmar på dagis och vi hinner mysa lite mer. 
Känns så sjukt skönt att alla bitar börja komma sig på plats igen, man kan som äntligen pusta ut efter några års motgångar som man sakta trampat sig upp från. Livet känns helt underbart! 

Ska snart ta och väcka gumman och ge henne nå mellanmål sen hade jag tänkt vi skulle på soptippen med nå skräp och sen en sväng på klubben med Akilles så får han springa av sig medan gumman får leka lite ute i snön. 😊 
Efter de är det bara börja med nå middag och sen ikväll är det ju en massa bra på teve så jag kommer sitta klistrad framför den då gumman somnat. 

Nu ska jag väcka gumman. 
Ha en fin onsdag!

Ääääääntligen

På förmiddagen har vi hunnit med en sväng på förskolan där jag idag fick gå iväg en stund och de gick ju faktiskt fint. Då jag kom tillbaka satt hon och målade fast mer eller mindre åt på pennorna. 
Förstå då man får ta hem något hon gjort och bara bli sådär extra stolt, jag lär ju bli en sån som kommer spara varenda grej om det ska vara från ett streck till en hel målning så lär jag spara allt. 
Imorgon blir det att lämna henne direkt då vi kommer dit och förhoppningsvis kommer det gå lika bra för på torsdag och fredag börjar hon som på riktigt. 😊 
Våran stora tjej som helt plösligt går på förskolan och få lära sig en massa och framförallt leka med många fina barn men samtidigt tycker jag ju de är kul att vara där med henne också men jag kan inte riktigt vara där med henne heldagarna. 

Från det ena till det andra, Jag får efter några år med en jävligt korkad policy särskilt i ett litet samhälle där alla känner alla och är mer eller mindre släkt på något sätt så får jag börja om att jobba på Konsum tack vara nya chefer på huvudkontoret och lite ändringar i själva policyn. Ingen kan nog vara lyckligare än jag just nu!!! 
Ett jobb jag älskar framförallt trivs med och få komma tillbaka till alla underbara kollegor gör ju allt såååå mycket bättre. 
Nu är det bara börja om på ny kula och jobba ihop till förhoppningsvis en fast tjänst.
Är så glad, så glad.

Nu ska jag väcka gumman så hon får äta nå mellanmål sen ska vi ta tag i att rensa lite kläder både hennes och mina. 😊 

Ha en underbar dag! 









Segt

Om jag bara kunde så skulle jag äta lax varje dag de är ju så sjukt gott och enda gångerna man får äta de är då vi äter hos mamma eftersom Marcus inte ät lika förtjust i lax som jag. 

Kladdkakan blev riktigt god men man blev alldeles för mätt efter man frosat sig i lax. Mmmmm!! 


Gumman har somnat för ett bra tag sen, lilla tösen har som varit slö och trött sen vi kom hem från dagis men det är mest troligt nå tänder som spökar då hennes humör inte heller varit det bästa idag. Bara nu inte vi åker dit på nå feber denna vecka, annars blir det en lång inskolning. Men det går ju inte att göra något åt om det väl kommer. Jag börja bli förkyld så bara bita i de sura äpplet och vila de gånger man kan.
Inatt sov hon faktiskt 12 timmar trodde hon skulle vakna före fan imorse då hon fick hoppa isäng redan vid 7 igår men hon sov till lite efter 7 imorse, Detta har aldrig hänt tidigare. 
Får se hur denna natten blir.

Denna kväll känns som den aldrig kommer ta slut, finns inget att glo på och Marcus skruvar så kan inte så nå serier heller. 
Kanske får bli en tidig kväll istället så denna måndag är över snart. 

Hade 




Måndag

Åter igen måndag och så fort den är över smäller veckan till och helt plösligt är det helg igen. 😊 

I helgen har vi hunnit med lite bus i granudden om fredagen, en lugn och härlig lördag och en söndag som spenderades större delen av dagen i missen. Kort och gott om de. 

Gumman som traskar runt ute på gården i Granudden. 💜

Idag har vi hunnit vara en sväng på förskolan, blev dock bara en kort dag vilket kan behövas då hon var sjuk torsdag och fredag.
Imorgon blir det en liten längre dag och då ska jag även gå iväg en sväng så förhoppningsvis kan jag lämna henne helt på onsdag fast då bara en timme. 😊 
Kanske man hinner upp på arbetsförmedlingen och surra lite, känns väldigt konstigt att de är sista veckan som mammaledig med denna lilla tös, att man återigen ska ut i arbetslivet och gumman ska spendera sina dagar på dagis.
Håller tummarna att jag får de besked jag vill i ha denna vecka på de också men än kan man inte riktigt hoppa av julbel. ✊
Väntar spänt på ett svar!!!

Snön har även hittat hit så nu blev marken helt plösligt vit men den är efterlängtade särskilt nu efter denna helg då man halkat sig fram överallt då man gått ut med djuren. Blir ju även så mycket ljusare ute om kvällarna. 
Marcus är nog överlycklig då han köpt sig en ny skoter så jag och gumman får åka pulka även iår. 
Nu längtar man allt mer till december och jul som ska spenderas med våra underbara familjer och iår med ännu mera barn. Snön gör ju att julkänslan kryper fram lite smått, snart åker väl att julpynt upp på de också. 

Nu måste jag gå och kolla kladdkakan som gottar sig i ugnen. Tappade orken att göra någon i helgen då det var kladdkakans dag. Blir perfekt efterätt till dagens middag som mamma skulle bjuda på. 

Ha en fin dag!



Kort vecka!

Blev en kort inskolnings vecka för gumman då hon åkt på en förkylning med en irriterande hosta som vill dyka upp på natten så jag bestämde att vi skulle vara hemma och vila resten av veckan så hon blir helt frisk. Nya tag nästa vecka istället. 



Inatt vaknade lilla gumman av hosta som inte ville ge sig och så länge hon försöker slappna av så går den oftast över men hon blev ju såklart pigg av allt hostande och klockan var då vid 4 så jag la henne i resesängen, slog på nå barnprogram och bäddade ner mig själv i soffan. Efter ett tag hade hon faktiskt somnat om och idag vaknade hon halv 10. Den sömnen behövde hon verkligen då det blev en dag fullt med lek igår då vi efter dagis for en sväng på kärnhuset med kusinerna. Sjävklart ville hon ju inte somna innan vi åkte dit så hon var något trött då vi kom hem igen. 

Idag är det ju torsdag vilket är typ en städar dag för mig så jag ska he igång en tvätt och sen blir det ut en sväng med Akilles. Måst återigen försöka få bort ett berg av tvätt och golven måste återigen dammsugas och skuras. Blir väl även att klämma in lite mys med gumman mellan alla måsten. 😊 

Nae bara börja ta tag i allt klockan är ju helt plösligt väldigt mycket då vi tog oss en sovmorgon eller gumman iaf jag hann vara vaken ett tag innan hon slog upp sina ögon.

Ha en fin dag.! 

Tisdag

Man kan inge tro att vi redan är inne på november det är plusgrader ute och liknar mer åt att de är vår, känns inte precis som att det är snö vi väntar utan en varm sommar istället. På ett sätt är det skönt att snön inte riktigt kommit ännu för vintern är ju ändå så pass lång men samtidigt längtar man ju efter de vita guldet. Är så mörkt ute på kvällarna nu sen vill man ju få den där julkänslan. 😝

Vi gick och la oss kl 10 igår, helt otroligt att man helt plösligt blivit så sjukt trött, höll på att somna redan vid 9 tiden medan jag och Marcus såg på teve. Känns inte acceptabelt att gå isäng allt för tidigt men samtidigt är det ju jävligt skönt. 😊 

Gumman har sovit hela nätter sen hon fick sova över hos mormor nu i helgen. Håller tummarna att de fortsätter så också, man är ju oftast som en zombie då man kliver upp på natten. 

Andra dagen på dagis har vi också hunnit avverka och denna gången kunde hon faktiskt gå undan själv för att leka istället för att titta på mig och kolla om jag följer efter. 
Vet inte om jag längtar mer än henne på att få fara dit, tycker det är så mysigt att vara där och se gumman leka runt och busa med lite nya kompisar, hon skiner verkligen upp. 
Dock vet jag inte om det är någon förkylning på g då hon snorar och börjat hosta lite smått. Vore ju jävligt typiskt om hon skulle bli sjuk nu. Bara avvakta och se om det är dessa tänder som är på g som spökar eller om hon lyckats dra på sig en förkylning. 

Nu ska jag vara lat en stund medan gumman sover sen måste jag ta tag i att skura lite golv. 

Ha en fin dag.! 





Inskolning

Helgen är över och dagen D har kommit, första inskolnings dagen är gjord och jag känner nu att detta va så rätt avdelning och framförallt helt rätt beslut att placera henne på dagis. 😊 
Fröknarna är toppen vilket jag då vet sen tidigare eftersom jag jobbat några gånger där. 
Gumman var då hel nöjd och sprang in så fort vi fått av henne kläderna. Nu är det bara se hur resten av veckan kommer att gå och hur det blir om jag lämnar henne själv där en stund. 

Helgen har satt sina spår i kroppen då jag är riktigt slö och vill inget annat göra än att sova fast jag lyckats sova en stund nu på eftermiddagen. Gumman sover då än men måst nog ta och vecka henne snart så hon kommer sig isäng ikväll. 😊 
Halloween var helt okej, sjukt mycket folk på Lappis vilket man inte riktigt är van vid, väldigt mycket äckliga typer som klätt ut sig så man fick mardrömmar. Men tur det är långt mellan utgångarna hade gärna sluppit att vara bakis.


Gårdagen spenderades större delen av dagen i soffan vilket var otroligt härligt och välbehövligt för oss alla. Då gumman somnade blev det en mys stund framför nå serier.
 En helt okej söndag!

Nu ska jag väcka gumman och invänta Marcus så man får he sig ut med Akilles. 

Hade 

RSS 2.0