Snart April

Denna månad har gått riktigt fort är ju faktiskt redan april imorgon och snön försvinner mer och mer för varje dag. Är så härligt med våren på många sätt dock är det ju halkan och allt grus som gör den lite mindre bra.
Men det bästa är att man nu blivit så mycket piggare då man faktiskt får se solen och framförallt att det är ljust tidigt på morgonen och länge på kvällen. 

Påsken har hunnit vara den också. Jag hade ju självklart min jobbar helg då men fick vara ledig fredag och på lördag då jag slutade blev det en sväng till Granudden och en skotertur hem så nog har man fått njuta lite av påsken också. Skönt att man hann med en sista sväng i pulkan. Åkte ju sjävklart på denna förkylning som går också vilket gjorde att jag sov större delen av fredagen. Påskveckan på Coop tog knäcken på mig, folk handlade i mängder hela veckan och mycket att hinna med för oss så att slappna av och bli frisk hann man ju inte riktigt med så på söndagen bröt förkylningen ut helt. Jobbade ändå hela söndagen men har nu istället varit hemma hela veckan. Har haft riktigt ont i kroppen så för en gångs skull är man hemma någon dag extra för att bli helt frisk. 
Börjar då äntligen känna mig bättre, kroppen gör inte lika ont. 😊 

Marcus har också varit hemma nu i 2 dagar då han avslutade sin skoterkörning med att klämma fast handen mellan ett träd så han har haft ganska ont. Dock är ju han nu på jobbet igen och är tjurig. 

Gumman har ju fått vara hemma med oss dessa dagar, hon fick sig ett litet påsklov ett som kanske inte varit så jätte roligt men vi hade tänkt åka till stan på lördag så hon får leka på Leos. Bara ta en liten familjedag och mysa. 😊 


Eftersom senaste veckorna med sjukdomar och mycket jobb har man knappt hunnit med något alls här hemma så har försökt tvätta varje dag nu och håller på att städa huset nu så det blir vår fint i hemmet. Har flyttar lite på gummans leksaker också så vi får lite mer plats i vardagsrummet. 😊 
Sen då gumman ska sova blir det att sätta sig ner och kolla runt på lite nytt till huset känns som det verkligen behövs. 

Från det ena till de andra så är det ju även Tors 3års dag idag!!! Det är helt otroligt att han redan är 3år... Allt går för fort, Självklart ska jag och gumman iväg och gratta han en stund ikväll. Man kan ju inte missa en stor killes kalas. 

Nu måste jag försöka städa klart medan man har någon ork kvar. 

Hade 



Onsdag

Förra veckan blev återigen en vecka med sjukdomar. 
Gumman fick hög feber som kom och gick, den höll i sig i några dagar. Blev en vecka med vab och väldigt lite sömn då hon gjorde morgon kl 5 varje morgon och vaknade ofta på nätterna. Tack och lov började hon piggna till torsdagen och fredag fick hon vara hemma med pappan så jag fick iväg och jobba lite. 😊 
Då passar hon ju på att ta sovmorgon som hon alltid gör då Marcus är hemma med henne. 
Denna vecka har vi fått vara friska så gumman har fått leka av sig på dagis och fått vara ute väldigt mycket nu är hon våran glada och goa Elisabeth igen. 
Nu när det även varit toppen väder sen i helgen så har det smält bort en hel del snö då passar gumman tydligen på att bada i ett antal vattenpölar på dagis igår med vanliga vinterkläder så när Marcus hämtade henne var hon väldigt blöt. Idag tänkte jag faktiskt till så galon kläderna och stövlar fick följa med på dagis idag. Förhoppningsvis blev hon inte lika blöt då. 
Känns som vintern bara sprungit iväg och helt plötsligt är det vår, man hinner inte med alls. 
Då hinner man inte heller med att man ska ta med rätt ytterkläder till gumman.😝

Något med våren som är negativt är att det blir så jävulst halkigt och man fick spänna sig hela vägen till jobbet för att inte lägga sig. Jag tänkte att jag behöver inte ta mina icebug skor för att de borde ju ha sandat. Hade de gjort de imorse?? NEJ, blev en spännande promenad till jobbet. Hem gick det bättre att promenera för då hade de hunnit tina .
Imorgon tar jag rätt skor på mig.

Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar till helg och helgen verkar ju ska bli fin med strålande sol och håller tummarna att de kommer vara de också.
Har ju varit mulet och tråkigt varje helg nu då jag varit ledig. Så i helgen borde även jag få njuta ute i solen.

Har även fixat så att man fått 3 veckors ledigt i sommar och kommer även bara jobba kväll och helger varannan vecka som jag gjorde förra sommaren så de veckor jag inte jobbar är jag ledig helt. 😊 
Nu vill man ju bara att vi får en fin sommar.

Känns skönt att få vara ledig mycket under sommaren så man får hitta på massa roligheter med gumman. Iår har ju då även Marcus tagit semester samtidigt som mig så vi hinner vara ledig tillsammans denna gång. 

Nae nu blev jag super trött så ska ta och lägga mig för att orka med morgondagen. 

Hade 









ofrivillig bantning!!

Ja vi lyckades då vara på jobb och dagis i en vecka och mått hur bra som helst tills igår morse då fick jag magsjuka igen!!! 3e gången på typ 2 veckor. Har tydligen gått på en ofrivillig bantning såhär lagomt till sommaren kommer.. 
Fyfan vill verkligen inte få det igen...
Har aldrig varit med om en sån magsjuka som kommer tillbaka efter några dagar igen. Brukar ju ta år innan man åker dit igen efter man fått magsjuka..

Gumman och Marcus har än så länge sluppit spy något dock har gumman åkt på en envis förkylning med feber som kommer och går. Inatt har hon inte sovit mycket alls men nu sover hon då och ska få göra det ett tag så hon blir frisk någon gång.

Jag har då idag roat mig med att återigen städa och sprita huset och tvättmaskinen har gått varm hela dagen och kommer få göra det till ikväll. 
Imorgon har jag en ledig dag vilket passar bra så får jag och gumman ta igen oss efter allt. Tur var vi ju ledig även igår då förskolan hade stängt så hade tagit ledigt. 
Ledig imorgon för att jag har en jobbarhelg att se framemot får se om det blir som förra gången att man lyckades jobba lördag och söndag. Men jag hoppas vi är på benen på torsdag igen. 

Nae bara tömma tvättmaskinen och he igång en till tvätt. 





Ett nytt kapitel

Gud så skönt att februari månad är över, Den har varit en riktig pina. Känns verkligen som man börjat om på ett nytt kapitel i ens liv då vi faktiskt har kunnat återgå till en vanlig vardag med jobb och dagis igen. 
Vi fick ju typ magsjukan från helvetet.. Marcus spydde konstant i 2 dagar jag fick tillbaka min natten till onsdag förra veckan. Fredag kväll började magen äntligen kännas helt bra så jag kunde jobba helgen. Elisabeth mådde då tack och lov bra resten av veckan medan jag och Marcus var dåliga istället. 
Nu vill vi vara friska ett jävligt bra tag framöver.

Självklart var ju vädret hur fint som helst förra helgen då jag jobbade men eftersom jag älskar mitt jobb mådde jag inte dåligt av att måsta jobba en hel dag med strålande sol ute. Mådde mer dåligt över Marcus som inte kunde fara ut och köra skoter med de andra. Men han och gumman hade roat sig på vittjåkk istället så ute i friskluften fick de då vara.
Denna helg är jag då ledig men då ska ju vädret inte vara de bästa men vi får försöka hitta på något kul ändå.

Ligger faktiskt redan isängen och tänkte sova på en stund, är så sjukt trött så kände att det är ingen idé att sitta i soffan och halv sova. Marcus är och skruvar så han kan då inte heller hålla mig vaken så då är det lika bra att komma isäng tidigt. 
Kanske lyckas ta mig upp lite tidigare imorgon då så man hinner med en morgon dusch och dricka lite kaffe i lugn och ro utan att behöva svepa de. 

Annars rullar livet på som det ska och just nu är jag i ett lyckorus då bara allt känns så himla bra. Nu har jag båda fötterna på jorden och vill mer än gärna få ha det så. Allt löser sig om det än tar tid så blir det oftast bättre tillslut och för mig blev det riktigt bra. 

Nu blev jag super trött så ska nog ta och slå igen ögonen. 









RSS 2.0