Fredag

Känns som morgonen blev jävligt stressig då mamma tyckte vi kunde följa med ut en sväng på dollar innan hon började jobba. Var bara att snöra i sig nå frukost, klä gumman och sen åka iväg. 😊 
Nu kan jag äntligen pusta ut i soffan och kolla på Modus och paradise hotell som jag missade i onsdags då Marcus var hemma så blev ju Gotham istället. 
Gumman sover och lär väl göra de ett tag och då hon vaknar hade jag tänkt he mig ut på lång promenad med Akilles gubben då det blev en snabb sväng nu på förmiddagen. 

Marcus var hemma och vilade igår, vilket han nog behövde så han är frisk i helgen. Passade då på att dra ut på en härlig promenad på eftermiddagen med Akilles. Är som extra mysigt att gå då det börjar mörkna ute, är som behagligt för ögonen på något sätt, ingen sol som lyser en rätt in i ögonen. 😝


På kvällen blev det ut en sväng på samhället med mamma och Lotta. Affärena hade kvällsöppet så tänkte kolla om jag hittade nå kul att ha på mig imorgon då vi hade tänkt dra ut på lite galej. Har inte varit ut något alla på halloween de senaste åren så hade varit trevligt att faktisk he sig ut iår och bli skrämd av alla som klätt ut sig. Jag däremot har ju bestämt mig i sista sekund att gå ut vilket gör att jag inte kommer spöka ut mig till något, nog för att de hade varit små kul men inte det lättaste att komma på något nu. Blir nog en toppen kväll ändå. Gumman får spendera lite extra tid med mormor. 

Känns helt sjukt att det återigen är fredag, fattar verkligen inte hur fort en vecka kan gå.!!! Man blir lika förvånad varje eviga vecka, Är ändå faktiskt härligt med helg igen. 
Idag har vi turen att bli bjuden på middag hos mamma och min äldsta bror från Kalix skulle även komma förbi och hälsa på. 
Är som kul att vi faktiskt fått träffa han och hans familj mycket detta år. Brukar ju annars gå några år emellan gångerna. 

Nu hade jag tänkt dricka nå kaffe och slå igång paradise hotell och bara må en stund. 😊 

Ha en fin fredag. 



Onsdag

Sitter i soffan och bara känner lugnet, gumman har fått sig en välling skvätt och somnar nog när som helst. 
Idag har vi ju varit på kärnhuset och lekt lite, de va som så lugnt och harmoniskt då vi kom men så fort Tor och Elisabeth klev in försvann de där lugnet dessa ungar har väldigt mycket energi och gumman vill verkligen inte vara stila så att sitta ner under sångstunden gick inte alls. 
Tor och Elisabeth sprang runt som nå galningar.
Där var vi iaf ett tag och sen var det bara att traska hemmåt och snöra ihop någon slags middag. 
Trodde gumman skulle somna på vägen hem men hon tjollrade på som vanligt. Trött har hon istället då varit nu under kvällen. 😊 

Är ju lite dumt att vi inte varit på kärnhuset tidigare för nu börjar ju hon på dagis så då lär vi ju inte precis fara dit. Men nu har vi ju då prövat på iaf. Men man inser ju att hon verkligen behöver vara en stund på förskolan om dagarna för att få göra sig av med en massa energi. 

Ikväll har vi även hemma Marcus, han har dock dragit på sig en såndär manlig förkylning så han gör inget annat än att gnälla på hur sjuk han är. 
Men förhoppningsvis orkar han kanske se nå avsnitt av Gotham då vi har några avsnitt att se och denna säsong är så mycket bättre än första. Jag som inte biter på naglarna vill typ tugga sönder dom, är så spännande i varje avsnitt. 😊 

Imorgon är det torsdag och helt otroligt snart helg igen. 
Nu ska jag se på bonde söker fru. 

Hoppas dagen varit bra.
Hade 

Tisdag

Ungen ligger i sängen och lär väl förhoppningsvis somna snart, har märkt att hon sover bättre och längre om morgonen om jag lägger henne tidigare så nu är det välling kl 7 och sängen halv 8 tidigare la jag henne vid 8 halv 9. Är som konstigt de där med hennes sömn somnar hon senare än vanligt vaknar hon oftast vid halv 7, 7 känns ju som de ska vara tvärtom att hon ska sova längre om hon kommer isäng senare, men icket! Ajja jag får en liten extra egen tid om kvällarna då hon nu får hoppa isäng tidigare plus en liten sovmorgon nästa dag. 😊

Idag har vi tagit de lugnt, jag försöker tvätta bort en masa tvätt så måst hänga upp den sista maskinen snart. 
Medan gumman sov på eftermiddagen passade jag på att he bort lite av hennes kläder och packa upp lite nya. Storlek 80 börjar bli för smått så bara packa bort denu också. Var ju nyss jag packade ner storlek 56. 😭 

Resten av kvällen blir att gråta en och annan skvätt till tillsammans mot cancer.! 
Vidriga sjukdom som tar allt för många av våra nära och kära ifrån oss allt för tidigt. 💕

Imorgon hade vi tänkt följa med syrran på kärnhuset så Elisabeth får busa av sig lite. 😊 
Sjukt att det redan är onsdag imorgon! 

Nu börjar det. 
Hade 

Sista veckan

Känner mig inte allt för flitig att skriva hära men ibland så får jag något ryck och skriver några rader. 

Ja vad har hänt sen sist jag skrev?
Har hunnit vara en sväng till stan med mamma för att inhandla lite vinterkläder till gumman så nu är hon mer eller mindre redo för denna vinter. Spenderat mycket tid med gumman såklart, myst med syrrans lilla goa unge och längta ännu mer efter ett litet syskon till gumman. 😜

Denna helg har vi myst till serier och även hunnit med en middag med våra vänner i BB sen en söndag med bingolotto och mys. Älskar helgerna då Marcus är hemma och man bara spenderar kvällarna framför teven med serier då gumman somnat. Helgerna Är typ den ända lediga tid vi får med pappan i huset då han har så mycket skruvning om veckorna så helger är verkligen guld. 😊 

Nu är det måndag igen och vi har även ställt om denna klocka vilket jag kan tycka är jävligt onödigt. Tyckte att Elisabeth vaknade bra tid igår då klockan ändå var 8 men insåg sen att klockan inte alls var 8 utan 7. Gårdagen kändes jävligt lång och gumman var övertrött av för lite sömn vilket gör att hon inte var på ett toppenhumör som hon annars brukar vara. 
Hon har verkligen ett väldigt tjejigt humör så trottsen lär bli en mardröm med henne. Tur hon är jävligt söt så vi lär nog överleva det. 😜

Idag har vi spenderat dagen med mamma, syrran och hennes barn. Vi har faktiskt varit på biblan vilket gumman tyckte var roligt sen blev det en liten fika på Sveas. Efter de var gumman väldigt trött och slocknade fort då vi kom hem. 
Hon sover återigen och jag vill faktiskt göra de jag också. Inte bra det här med att ställa bak klockan, känns inte rätt att lägga sig nu känns helt fel men skulle ändå vara jävligt skönt. Marcus är ju ändå och skruvar så har ingen som riktigt kan roa mig så man håller ögonen öppna.

Nu är det även enbart en fjutig vecka kvar tills gumman ska skolas in på dagis och bli en ännu större tjej. Jag kan fortfarande inte förstå hur fort denna mammaledighet har gått!! 
Kommer kännas väldigt konstigt att man helt plösligt ska hämta och lämna på dagis om dagarna. Varför ska våran älskade tös växa och bli stor så fort? 
Men kommer nog bli bra då vi kommit in i det och förhoppningsvis är gumman trött efter en dag på dagis där hon får busa med andra barn och leka med andra leksaker. 😊

Nae nu ska jag nog ta och göra mig nå kvällsfika och sen ut på en kvälls kiss med Akilles sen blir det nog sängen. 

Hade fint. 





En underbar dag

Vid 4 tiden imorse fick jag ett väldigt trevligt sms, en bild på det nya efterlängtade lilla knyttet och det var faktiskt en go tös som äntligen ville titta fram. Hon har då gått om kläder som hon kan ha då jag farit med allt Elisabeth växt ut till Erika. 😊 
Underbart att bli moster igen, längtar extremt mycket tills man får träffa dom. 

Mamma fick ju ha Tor idag då de åkte på BB så vi traskade iväg till Marklundsparken så ungarna fick busa på. Elisabeth var hel nöjd att bara gå omkring. Efter vi varit där en stund for vi och fikade. Sen var det bara att traska hem igen, gumman slocknade ganska fort vilket var förståligt då hon hållit igång väldigt mycket sen hon klev upp imorse. Tanken var ju att jag skulle städa lite idag men får ta tag i det imorgon istället.

Nu sitter vi och tittar på lite barnprogram och ska nog traska iväg till mamma en sväng så får hon busa lite med Tor. 😊 
Pappan i huset har då inte slutat jobba än och vet inte riktigt när han dyker upp. 

Ikväll är det äntligen Modus som jag ska sitta bänkad framför. Det är ju även räkmackans dag idag så då gumman somnat ska jag snöra ihop några såna att ha till kvällsfika. 😊 

Imorgon hade jag tänkt bjuda Matilda och Emmelie på lunch. Känns som det var evigheter sen vi sågs så ska bli kul att ha de och barnen här få prata bort någon timme. 😊 

Nae vi ska gå till mormorn. 
Hade fint.

7 Oktober

Jag hinner verkligen inte med alls, nyss var det helg med en massa mys med min lilla familj plus att vi hann med ett dop i söndags, tyckte ju Elisabeth var trevligt då hon sprang runt i kyrkan och sjung med i psalmerna. Myror i benen helt enkelt. 
Snart helg igen och vi har väl inte allt för mycket inplanerat denna helgen heller, förutom att Marcus skull skruva lite någon av dagarna men förhoppningsvis tar inte de evigheter. 

Gumman har åkt på en liten snuva och mest troligt är det för att de kommer tand efter tand så är extremt mycket rinnande från näsa och mun. Lill tösen inte lätt då allt kommer på en och samma gång, blir svårt att inte bli sjuk på de då. 
Tack och lov har hon ju inte varit sjuk nå mycket alls under hennes första år så håller tummarna att hon bli frisk fort. 

Hon har då varit pigg och allert hela dagen annars men febern kom nu på kvällen så blir nog en natt med mycket spring in i hennes rum.

Vi har hunnit på soptippen med mamma och sen drog vi förbi hos syrran på lite fika så fick även gumman fick leka lite med Tor. Den andra kusinen i magen vill inte riktigt komma ut men den lilla filuren borde väl komma snart så denna moster få goas med en liten plutt. 😊

Imorgon är det torsdag igen och oftast är de en städar dag för mig så blir väl en städa huset dag jävligt tråkigt men ett måste. Akilles är ju super duktig på att tappa päls här och var så dammsugaren får jobba ganska mycket. 


Tror man kan få ihop en till Akilles om man samlar ihop allt hans hår han tappat. 😝

Nae nu börjar Modus en sjukt bra serie som jag inte får missa. 

Hade fint. 


En Torsdag

Gumman sover och jag försöker fördriva tiden tills hon vaknar som mest troligt är snart. Då hon vaknar ska jag skura golven nere sen är det bara traska ut på en promenad med Akilles. 

Oktober har det hunnit bli på de också, helt sjukt vad månaderna går fort och detta är även min sista månad som mammaledig. 
Usch vad ångest man får när man inser hur fort 1 år har gått med våran underbara tös. Snart är hon på dagis och helt plötsligt går hon i högstadiet, tack och lov är det ju ett bra tag dit men det är svårt att förstå hur fort det verkligen går...ångest!! 


Nu kommer en tand efter den andra men ingen feber eller en unge som är extremt gnällig eller på dåligt humör, hon håller skenet uppe och är sig själv. Väntade mig kaos så hoppas att humöret fortsätter vara på topp fast det kommer väldigt mycket tänder på en och samma gång. Har ju även helt slutat med barnmaten också så nu får hon de vi äter och än sålänge verkar hon gilla allt. 😊 
Är faktiskt skönt att slippa dessa burkar. 

Annars rullar livet på som vanligt, händer inte allt för mycket.
 Snart helg så får se vad som hittas på då. Kanske blir en tripp till någon stad imorgon med mamma bara för att se något annat. 😉 

Sen går man ju i väntanstider på att få bli moster då syrran hade ute tiden igår!! Så fort man får ett sms eller manma ringer tror man att det är på g men icket än sålänge.. Vill mysa med en liten bebis och bli lite mer sugen på att skaffa ett syskon till gumman. 😄

Nae nu måst jag nog ta och väcka Elisabeth så vi hinner göra allt. Är ju snart middagsdsgs också. 

Ha en fin torsdag. 💋




RSS 2.0