Pitetidningen.se



Lars Resin

Min älskade make, vår kära pappa, farfar och svärfar har avlidit efter en kort tids sjukdom.
Lars Resin föddes den 9 juli 1948 av föräldrarna Ragnar och Henny i Risögrund, Kalix som barn nummer åtta i en syskonskara av 11 barn. Som ung var Lars aktiv fotbollsspelare och då känd som backen "Bracke".
Tillsammans med sin bror Börje tillbringades många timmar i stora jänkare något som han ofta med nostalgi i blicken berättade om för familjen. Lars träffade vid 19 års ålder Siv, och de fick tillsammans två barn. 1969 föddes Robert och 1972 Veronika.
Lars yrkesbana inleddes 1966 på Assi Karlsborg där han arbetade fram till 1976.
Efter en kortare tids arbete på Norrsåg i Luleå mötte Lars sin blivande fru Lena och flyttade till Arvidsjaur. De gifte sig 1981 och samma år föddes deras första gemensamma barn Tommy.
Två år senare, 1983, föddes Erika och 1988 kom Anton till världen. Som en lyckad avslutning på barnproduktionen föddes Thea 1991 på Lars födelsedag.
Lars arbetade på Bengt Lidströms sågverk i Moskosel under en tid och därefter började han på dåvarande Lundbergs Hus, numera Lundbergs Trä, där han troget jobbade resten av sitt yrkesliv. Lars var under många år verksam i IFK Arvidsjaur Hockey som tränare och coach för sina och andras barn.
Efter två nya kulor (höft) så hittade Lars tillbaka till sin egen träning. Många timmar tillbringades i gymmet. Även långa promenader med familj och hundar var en stor passion. Lars älskade skog och mark vilket återspeglades i hans stora engagemang för sitt jobb som virkessorterare. Doften av trä var en favorit som även lockade honom till ett gediget arbete med veden och skogen hos svärmor Dolly i Granudden.
Som person var Lars sympatisk, omtänksam och omtyckt av alla. Lars absolut största kärlek och omsorg fanns hos fru, barn och barnbarn.
Lars ställde alltid upp och var en exemplarisk make, far, farfar och svärfar. Det är med en enorm tacksamhet som vi kommer att minnas honom för den han var, fantastisk.
Vi kommer för alltid att älska och sakna honom.
Familjen.

Kommentarer
Postat av: annica

det var jätte fint skrivet. <3

2009-09-27 @ 12:30:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0